Home » Bespaar nu in de supermarkt!

Bespaar nu in de supermarkt!

door Bespaar Nu
karretje in de supermarkt

Net als alle andere producten worden de boodschappen ook steeds duurder. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid naar de supermarkt te gaan. Dus lees snel deze 16 tips en bespaar nu in de supermarkt.

1. Maak een lijst

Hoe afgezaagd het ook klinkt: maak een boodschappenlijst voordat u naar de supermarkt gaat. Hierdoor doet u eerst een inventarisatie in huis, om te kijken wat u al in huis heeft. Zo koopt u niet onnodige producten die u toch al had. Wel belangrijk: HOUD U AAN UW LIJST!

2. Zoek naar aanbiedingen

Wanneer er meerdere supermarkten bij u in de buurt zijn, kan het heel voordelig om ze te bezoeken. Veel supermarkten hebben andere aanbiedingen dan hun concurrenten. Hierdoor zijn veel verschillende producten in de aanbieding. Bezoek meerdere supermarkten om zo veel mogelijk producten van uw lijst in de aanbieding te halen.

3. Bespaar en koop hele producten

Gesneden of bewerkte producten zijn ALTIJD duurder dan hele producten. Koop daarom altijd hele producten en bewaar wat over blijft. Zo bespaart u veel geld én eet u versere producten.

4. Diepvries/blik/pot

Groente in de diepvries of in pot of blik zijn vaak goedkoper dan verse (BIO) producten. Daarnaast zijn ze ook langer houdbaar en hoeft u minder weg te gooien.

5. Wees sportief en pak van onder

Als u echt nu wilt besparen in de supermarkt, moet u door de knieën en gaan voor de onderste schappen. Hier vindt u 99% van de tijd, de goedkoopste producten. Kies niet voor de duurste producten, wees sportief en bespaar nu in de supermarkt.

6. Huismerken

Het verschil in kwaliteit tussen A-merken en huismerken is zeer klein geworden afgelopen jaren. De pasta, kaas of melk smaakt nauwelijks anders. Kies daarom voor de goedkoopste optie: Huismerken.

7. Weet wat je eet

Bepaal van te voren wat u de komende week gaat eten. Maak een planning en kijk daarbij welke producten en ingrediënten nodig zijn. Zo kan u ook sneller gerechten combineren zodat u minder boodschappen hoeft te doen.

8. Kinderen mee? Zeg nee!

Heeft u kinderen? Neem ze vooral niet mee naar de supermarkt. Kinderen willen vaak graag iets lekkers en zijn bereid veel te doen om het lekkers te krijgen. Dit is ongezond en kost geld. Neemt u wel de kinderen mee? Spreek dan van te voren goed af wat ze wel en niet mogen.

9. Koop geen drinken

Water, koffie en thee zijn erg goedkope en gezonde dranken. Koop daarom geen drinken in de supermarkt. Zeker frisdrank en alcohol zijn duur en ongezond.

10. Bespaar op snacks en gebak

Snacks en gebak zijn erg lekker maar vaak ook prijzig. Koop daarom alleen snacks of gebak bij speciale gelegenheden. Mocht je toch heel graag willen snacken? Kies dan eens voor goedkope snacks zoals een komkommer. Gezond én goedkoop.

11. Doe boodschappen na het eten

Deze tip kent u waarschijnlijk al. Maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat u meer koopt in de supermarkt als u honger hebt. Doe daarom altijd boodschappen na ontbijt/lunch/diner zodat u geen onnodige boodschappen koopt.

12. Kijk een op de markt

Kijk ook eens bij uw plaatselijke markt. Vaak zijn groente en fruit goedkoper en verser op de markt dan in de supermarkt.

13. Doe maar één keer boodschappen per week

Elke keer dat u in de supermarkt bent, heeft u de kans meer te kopen dan nodig is. Ga daarom maar één keer per week naar de supermarkt. Zo verkleind u de kans om te veel geld uit te geven.

14. Vergelijk in de supermarkt!

Kijk ALTIJD naar de prijs per kilo of prijs per liter. Veel aanbiedingen en producten lijken goedkoper maar zijn toch duurder. Kies daarom voor de producten met de laagste prijs per kilo of liter.

15. Controleer het bonnetje

Het grootste deel van alle kassa’s in Nederland is nog bemant door een kassière. En fouten maken is menselijk. Controleer daarom altijd uw bon wanneer u nog in de winkel bent. Zo kunt u eventuele fouten direct laten oplossen en betaalt u nooit te veel.

16. Bewaar restjes

Restjes over van het koken of van het eten? Bewaar ze en eet een dag in de week alle restjes op. Zo verspilt u geen eten en heeft u een dag boodschappen bespaard.

Deze 16 tips kunnen u helpen bij het doen van de wekelijkse boodschappen. Dus volg de tips en bespaar nu in de supermarkt! Wilt u meer geld besparen? Kijk dan ook eens bij deze andere tips.

Laat een reactie achter